Możliwe jest usunięcie tylko dokumentacji dodanej do systemu przez użytkownika.

W celu usunięcia dokumentu, należy:

  1. Przejść na zakładkę Dokumenty
  2. Zaznaczyć pola wyboru obok dokumentu, który chce się usunąć.
  3. Z paska narzędzi wybrać opcję Usuń
  1. Odpowiedzieć twierdząco na pytanie Czy na pewno chcesz usunąć ten dokument(y)?

 

Użytkownik może usunąć tylko dokument, który dodał samodzielnie (oznaczone jako Dokument wprowadzony przez pacjenta). W innych przypadkach opcja Usuń się nie pojawi.